Voorlees verhalen voor kinderen

Max de hond gaat op wereldreis: kom mee op avontuur!

Er was eens een hond genaamd Max. Max was een grote, lieve hond die dol was op avonturen. Op een dag besloot Max om op wereldreis te gaan! Hij pakte zijn rugzak en vertrok.

Eerst ging Max naar Afrika. Daar zag hij giraffen, leeuwen en zebra’s. Hij maakte zelfs een ritje op de rug van een olifant! Max was zo blij dat hij begon te blaffen van vreugde.

Daarna ging Max naar Azië. Daar ging hij naar de bergen om met de yaks te wandelen. Hij at ook heerlijke rijstgerechten en proefde verse thee.

Na Azië ging Max naar Australië. Daar zag hij kangoeroes, koala’s en zelfs een haai! Max zwom zelfs in de oceaan met de dolfijnen. Hij had zo veel plezier dat hij bijna niet meer naar huis wilde.

Maar Max miste zijn familie en vrienden, dus besloot hij toch om terug te keren. Toen hij thuiskwam, vertelde hij iedereen over al zijn avonturen. Zijn familie en vrienden waren zo trots op hem en Max was zo blij dat hij weer thuis was. Vanaf die dag besloot Max om elk jaar op wereldreis te gaan, zodat hij zijn avontuurlijke ziel kon voeden.


Geplaatst

in

door

Tags: