Voorlees verhalen voor kinderen

Tim’s Vlot van succes

Er was eens een jongetje genaamd Tim. Hij woonde aan de rand van een prachtig meer en droomde ervan om ooit een boot te hebben waarmee hij over het meer kon varen. Op een dag besloot hij om geld te gaan verdienen door afval te verzamelen en te verkopen aan de plaatselijke recyclingbedrijf. Tim werkte hard en spaarde elke cent die hij verdiende. Na een paar maanden had hij genoeg geld gespaard voor een kleine, gebruikte boot.

Op een mooie zomerdag kocht Tim zijn droomboot en ging hij meteen op pad om het meer te verkennen. Hij zag veel prachtige vissen zwemmen en zelfs een school dolfijnen die langs de boot sprongen. Tim was zo blij dat hij de hele dag op het meer bleef varen en alleen terugkeerde toen het al donker was.

Vanaf die dag maakte Tim elke dag een vaartochtje over het meer. Hij ontdekte geheime baaien, viste met zijn vrienden en bracht zelfs een keer een oude fles met een bericht erin naar een eiland in de verte. Tim was de gelukkigste jongen van de wereld omdat hij eindelijk zijn droomboot had en de vrijheid om te varen waar hij maar wilde.

En zo groeide Tim op tot een geweldige zeeman, met veel avonturen en verhalen te vertellen aan zijn kinderen en kleinkinderen. En elke keer als hij over het meer voer, dacht hij terug aan die geweldige zomerdag toen hij zijn droomboot kocht en de wereld ontdekte.


Geplaatst

in

door

Tags: