Voorlees verhalen voor kinderen

De beer die de stad in ging voor een visje

Er was eens een grote, fluffy beer die in een bos woonde. Hij hield van alles eten, maar zijn favoriete maaltijd was vis. Elke dag ging hij naar de rivier om te vissen en hij was zo goed in het vangen van vis, dat hij bijna nooit leeghandig terugkwam.

Op een dag besloot de beer om iets anders te proberen. In plaats van naar de rivier te gaan, besloot hij om naar de stad te gaan om vis te kopen. Hij kwam aan bij een viswinkel en zei tegen de verkoper: “Ik wil graag wat vis kopen.” De verkoper keek de beer aan en zei: “Sorry meneer, maar wij verkopen geen vis aan beren.”

De beer was zo verontwaardigd dat hij besloot om zich te wreken. Hij ging terug naar het bos en veranderde zich in een menselijke vermomming. Hij kwam terug naar de viswinkel en zei: “Ik wil graag wat vis kopen.” De verkoper keek hem aan en zei: “Natuurlijk meneer, welke vis wilt u hebben?”

De beer koos de grootste en mooiste vis uit en betaalde er een fortuin voor. Toen hij terug was in het bos, haalde hij zijn vermomming af en begon hij te eten van zijn grote vis. Maar toen hij een hap nam, merkte hij dat het niet lekker was. Hij besefte dat hij liever zijn eigen gevangen vis at, en dat de geur van de natuur en de rivier onbetaalbaar was.

Vanaf toen, ging de beer weer terug naar de rivier om zijn eigen vis te vangen en hij leefde nog lang en gelukkig. En als je ooit een beer in een menselijke vermomming ziet vissen, weet je dat hij gewoon zijn favoriete maaltijd wil hebben.


Geplaatst

in

door

Tags: